House X / Narrative 1

Project Description

Note: The location of this large private house cannot be disclosed. The remarkable position of this house, on a hillside overlooking a major east European city, is further enhanced by the more immediate surroundings: a combination of primary and secondary woodland. The brief from the client has been to transform the site into a large permanent residence and gardens for his family and relatives, with generous living space for all, privacy and a spa facility.

Status: planning consultation

“The brief was very specific. There is an extended family, as well as the client, his wife and many children, and this house is for all of them – a small community, in other words. There had to be a main house and a subsidiary house with a minimum combined area of over 1000 sqm”