House X / Narrative 2

Project Description

Note: The location of this large private house cannot be disclosed. The remarkable position of this house, on a hillside overlooking a major east European city, is further enhanced by the more immediate surroundings: a combination of primary and secondary woodland. The brief from the client has been to transform the site into a large permanent residence and gardens for his family and relatives, with generous living space for all, privacy and a spa facility.

Status: planning consultation

“We also presented a scheme that was more organic, literally splicing and lifting the house out of the landscape, blurring the edge between house and landscape. But it was the more orthogonal ‘pinwheel’ scheme that was chosen. Big houses can become overcomplicated but we wanted to keep a very clear, legible, plan.